Home Inspanningstest
Inspanningstest en VO2max-test Afdrukken E-mailadres

 

Inspanningstest

Tijdens een inspanningstest met hartfilm (ECG) wordt er gekeken hoe je hart reageert op maximale inspanning. De resultaten worden gebruikt om je conditie te bepalen en gericht trainingsadvies te geven. Ook kunnen vroegtijdig eventuele hartritmestoornissen of zuurstoftekorten worden ontdekt.

Deze test kan zowel op de loopband, als op de fietsergometer of eigen fiets worden uitgevoerd. De test begint met een lage weerstand, die steeds verder wordt opgevoerd. Het is de bedoeling dat je je maximaal inspant en dit zo lang mogelijk volhoudt. Als je maximaal bent gegaan wordt de inspanning beëindigd, maar wordt er nog enkele minuten doorgemeten om je herstel in kaart te brengen.

Je krijgt direct na de test de uitslag, zowel mondeling als in een overzichtelijk rapport.

 

Inspanningstest met VO2max-meting

VO2max staat voor de maximale zuurstofopname en is dé maat voor het bepalen van conditie. Tijdens de test worden met behulp van een mondkapje met sensoren je ademgassen (O2 en CO2) geanalyseerd. Daarnaast wordt er tijdens de test een hartfilm (ECG) gemaakt.

Met behulp van deze test worden belangrijke sportfysiologische waarden zoals omslagpunt, hartfrequentie en maximale zuurstofopname bepaald. Ook kan met deze test de huidige trainingsstatus worden bepaald.

Je krijgt direct na de test de uitslag, zowel mondeling als in een overzichtelijk rapport.

 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ga dan naar de contactpagina.

 
 

TV: Chinezen trainen

Vermogenmeter...?

Lees hier de column van Edwin over het gebruik van een vermogenmeter

Edwin live@FunXFM (zonder onderbroek...)

009.jpg