Home Power Profile Test
Power Profile Test Afdrukken E-mailadres


Wielrenners hebben meestal wel een idee of ze een ‘goede klimmer’ zijn of meer een sprinter, maar vaak kloppen die inschattingen niet helemaal met de werkelijkheid en ontbreekt het aan een goede test. De Power Profile Test van SportMáx is ontwikkeld om de sterke en zwakke punten van een renner nauwkeurig in kaart te brengen. Aan de hand van het “Power Profile” kan het niveau van een renner nauwkeurig worden bepaald en de training worden aangestuurd.

Lees ook het artikel in Wielermagazine over deze test

 

Wat is een Power Profile?

Een Power Profile is een overzicht van het vermogen (wattage) dat een renner maximaal kan leveren binnen verschillende tijdsperioden. Dit gaat van zeer korte maximale sprints, tot meer duurinspanningen. De waardes per interval vormen samen een profiel (Power Profile) dat de kenmerken van een renner weergeeft. Kenmerken die we uit het Power Profile kunnen halen, zijn o.a. getraindheid, niveau, sprint- en duurvermogen, sterktes en zwaktes.

 

Wat kun jij ermee?

Het doen van een Power Profile test levert de wielrenner veel nuttige informatie op over zijn eigen niveau, sterktes en zwaktes, en de training kan veel nauwkeuriger worden aangestuurd. Je krijgt dus duidelijk inzicht in wat je als renner kunt en waar je kwaliteiten liggen. Dus ben je een klimmer, of juist een sprinter, of toch meer een tijdrijder, of ben je juist overal gemiddeld in en ben je een allrounder?

Zo kun je je zwakkere punten verbeteren en/of je sterke punten verder uitbouwen. Ook kan je training specifiek worden aangepast aan de doelen die je hebt. Door de test na een trainingsperiode nogmaals uit te voeren, kun je bekijken of er inderdaad verbetering is opgetreden, en hoe groot die verbetering is, zodat je je trainingen in een vroeg stadium kunt bijsturen als dat nodig blijkt.

 

Voor wie is de test bedoeld?

De test is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn eigen kunnen en graag met behulp van de juiste training zijn niveau wil verbeteren. De Power Profile test is geschikt voor alle fietsers, van toerfietsers tot profs. Iedereen wil immers met zo min mogelijk inspanning een zo hoog mogelijk niveau halen.

 

Hoe gaat de test in zijn werk?

De test vindt plaats in het inspanningslab van SportMáx in Eindhoven. De test wordt uitgevoerd op je eigen fiets. Tijdens de test worden er verschillende intervallen gereden waarin je een zo hoog mogelijk gemiddeld vermogen probeert te halen. Tussen de intervallen zitten steeds herstelperioden. Na de test worden de resultaten besproken en kunnen trainingsdoelen worden opgesteld. Ook wordt eventueel een afspraak gemaakt voor de volgende test om het trainingseffect te meten. De test duurt in totaal ongeveer een uur.


Meer informatie

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Ga dan naar de contactpagina.

Bekijk een filmpje over de Power Profile Test:

 
 

TV: Chinezen trainen

Vermogenmeter...?

Lees hier de column van Edwin over het gebruik van een vermogenmeter

Edwin live@FunXFM (zonder onderbroek...)

005.jpg