Home Welkom Biografie
Biografie Afdrukken E-mailadres

 

Edwin Achterberg (Halsteren 1973) bleek al op jonge leeftijd een grote passie voor sport te hebben. Hij kon nauwelijks lopen of hij vormde al een onafscheidelijk duo met zijn voetbal. Na het behalen van zijn zwemdiploma mocht hij eindelijk naar een 'echte voetbalclub', dat werd eerst VV Asperen en later LRC uit Leerdam.

Na een liesoperatie op 15-jarige leeftijd mocht Edwin alleen nog maar fietsen en na een bezoek aan de Tour de France wist hij het zeker: “Ik word wielrenner! Een klimmer, net als mijn held Lucho Herrera!”

Al snel bleek Edwin over iets minder talent dan zijn held te beschikken en dus verlegde hij zijn carrièreplannen naar het begeleiden van sporters. Tijdens zijn studies Geneeskunde en Bewegingswetenschappen in Maastricht reisde hij de hele wereld over als begeleider van Marco Polo Cycling Team, van Uruguay tot Burkina Faso en van Pakistan tot Tibet (zie ook: reisverslagen).

Na het afronden van de specialisatie Sportgeneeskunde in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, ging Edwin aan de slag bij het Sportmedisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Vanaf 1 januari gaat hij zich volledig op wielrennen richten bij Sportmáx, de afdeling Sportgeneeskunde van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven-Noord.

Sinds 2007 is hij tevens ploegarts van Skil-Shimano Cycling Team en dus verwezenlijkte hij in 2009 alsnog zijn droom om deel te nemen aan de Tour de France, zij het niet als wielrenner. Zelf rijdt Edwin af en toe nog wel een wielerwedstrijd bij de B-amateurs en loopt hij regelmatig hard. Bovendien voltooide hij na een weddenschap de hele triatlon van Almere.

 
 

TV: Chinezen trainen

Vermogenmeter...?

Lees hier de column van Edwin over het gebruik van een vermogenmeter

Edwin live@FunXFM (zonder onderbroek...)

008.jpg