Home Zorgvergoedingen
Welke sportzorg vergoedt mijn verzekeraar? Afdrukken

 

Het is natuurlijk prettig vooraf te weten in hoeverre je verzekeraar sportzorg vergoedt. Sportzorg valt onder de aanvullende verzekering en omvat onder meer sportmedisch advies en onderzoek, blessure- en/of herhalingsconsulten en sportkeuringen. Niet elke aanvullende verzekering vergoedt dit op dezelfde manier.

Kijk in het overzicht naar de vergoedingen van jouw verzekeraar in 2010, misschien is het zelfs wel de moeite waard om over te stappen.

 

Sportzorg stelt jaarlijks een top-3 vast van zorgverzekeraars met het beste aanvullende pakket. In deze top-3 staan twee zorgverzekeraars die in 2009 een speciale aanvullende verzekering hebben ontwikkeld voor sporters. Voor het derde achtereenvolgende jaar behoudt Zilveren Kruis Achmea haar nummer 1 positie met het meest volledige pakket. Zij hebben naast de Sportzorg, verricht door Sportmedische Instellingen (SMI), ook een vergoeding voor sportbraces, sportbrillen en -lenzen, steunzolen voor sportschoenen en korting op sportmassage. Daarnaast vergoeden zij, na verwijzing door een sportarts, een MRI.

 

Op de 2e plaats prijkt nu Azivo met een speciale aanvullende verzekering voor sporters. In deze sportpolis vergoeden zij blessure- en/of herhalingsconsulten, sportkeuringen, maar ook inspanningstesten, loopanalyses en injectiebehandelingen. Daarnaast worden sportbrillen en braces vergoed. Op nummer drie staat De Friesland met een vergoeding van € 250,- voor sportzorg in alle aanvullende pakketten. Een totaal overzicht van alle zorgverzekeraars staat op www.sportzorg.nl.

Wat dit jaar opvalt is dat zorgverzekeraars extra aanvullende pakketten hebben geïntroduceerd voor de sporters in Nederland. In de meeste gevallen wordt in deze aanvullende verzekering ook sportzorg vergoed. Daarnaast bied FBTO dit jaar voor het eerst een vergoeding voor sportzorg, waardoor alle zorgverzekeraars in Nederland nu sportmedisch advies vergoeden.

Net als voorgaande jaren is er een verplicht eigen risico. Voor 2010 is dit € 165,-. Het eigen risico geldt niet voor kosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering. De vergoeding voor sportzorg valt onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico heeft hier dus geen invloed op. Mensen kunnen de zorgverzekering tot 1 januari van een jaar opzeggen. Men moet vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd te zijn.

Jaarlijks presenteert Sportgeneeskunde Nederland een top-3 van zorgverzekeringen met het beste aanvullende pakket qua vergoedingen op het gebied van sportzorg (zoals sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen). Sportzorg wordt verricht bij één van de 55 Sportmedische Instellingen in Nederland. Voor een overzicht van deze Sportmedische Instellingen kijkt u op www.sportzorg.nl

 

 
 

TV: Chinezen trainen

Vermogenmeter...?

Lees hier de column van Edwin over het gebruik van een vermogenmeter

Edwin live@FunXFM (zonder onderbroek...)

002.jpg